Medový perník

Ingredience:

40 dkg    polohrubá mouka
12 dkg    máslo
1 balíček prášek do perníku
1/2 l     med
3 ks       vejce
5 dkg     vlašské ořechy
5 dkg mandle
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rozehřejeme med ve vodní
lázni, necháme v něm rozpustit máslo a za stálého míchání přidáme žloutky.
Vše nalijeme do mouky smíchané s práškem do perníku. Nakonec přidáme sníh.
Perníkové těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný moukou.
Povrch posypeme rozsekanými mandlemi a ořechy. Medový perník
pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.Upečený medový
perník necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..